Ibu :')

بسم الله الرحمن الرحيم


Tidak disangkal, hidayah Allah itu tak pernah kenal erti umur, agama, pangkat, warna kulit--


"Kakak bila nak belikan ibu tudung macam kakak ni? panas tak?"


"Ibu guna je lah kakak punya ni. try je dulu. sama je besar mana pun. xde beza tahap kepanasan"



berkali sudah ditanya, tidak tahu memilih yang mana. cuma, aku tersenyum
bukan suatu yang awkward buat keluarga sebelah ayah berpakaian lengkap disaran Islam. They are what-people-called-alim. sepupu, dua pupu, tiga pupu, semua; terpelihara. tarbiyyah mereka hebat, cuma keluarga-ku terlepas kerana ketiadaan connector.
terngiang dialog beberapa bulan lepas


"dulu ayah pernah je tanya ibu tak nak pakai tudung labuh ke. ibu kata nanti-nanti. sampai dah tak de pun ibu tak pakai lagi."


InsyaAllah ibu. soon. so soon.
ayah pasti akan lebih tersenyum :)
harap ayah dapat sabar sikit yea di sana? :')


Ibu go through novel 'cinta high class'


*****
bahang ramadhan semakin terasa
cuaca, semangat, timbunan kain
tiga sisi berbeza harus aku letak stabil
semoga Allah redha


40 days to go
improvement apa dah ada?
sudah mampu bangun malam?

sambil-sambil tonton bola tu luangkan masa qiam sebentar, yea. :)


8 comments:

Umairah. said...

impressive, alyaaku
alhamdulillah3

hehe
:D

luv u more,
fillah~

Alyaa Ali said...

murabbiku ♥
alhamdulillah ^^

jazakillah kheir akak :)
minta tunjuk ajar lagi

love you even more ♥♥♥
fillah

sya-hi-da said...

salam.

oho, tetiba rase macam dekat je dengan hadek hadek 2orang ni. even sorang kat penang sorang kat klang sorang masih, gombak.

kat mana pun kita, moga jadi macam si benih yang di lempar kat ceruk mana pun masih, membesar dengan girangnya. eh

si alyaa, nanti ramadhan datang ah uia.iktikaf sesama kat shas mosque nan indah tu.

si umy, minta tunjuk ajar jugak eh. :)

with love. <3

Alyaa Ali said...

insyaAllah akak
akan dikosongkan masa beberapa hari beriktikaf di uia
andai diberi keijinan juga :)

(っ˘з˘)っ~♥
flying kiss with love buat kakak-kakak tersayang
tangkap tau! ;)

.rai.di.sini. said...

assalam kak alya <3
touch with this post.. and others actually. tapi ni baru fes time comment ^_^
salam perkenalan.
:)
moga boleh kenal lebih dekat~

Alyaa Ali said...

wasalam rai ♥
em.. emm..
first skali jzkk adik. eh. hehe...
alamak xtau nk respond ape.
hukhuk...
harap dpt ambil ibrah. post yg takde bagi pape tu maaf ye.:(

oh, akak ade je comment kt blog rai tpi as anon. segan :p
(awkward pulak bhsakan diri akak. heh)
salam perkenalan
insyaAllah. semoga Allah pertemukan kita. tidak di dunia mungkin di syurga? insyaAllah :)

.rai.di.sini. said...

ape fb akk ye <3
btw sy tertarik ngn gmba akk ni. hehe. phne kite sama :) jodoh kut ek. tde kbetulan di dunia ni..

Alyaa Ali said...

ni pesbuk. add yea ^^
https://www.facebook.com/nuralyaa.ali

oh ohh ohhh...
awk guna jugak aeh phone calculator org pggil ni.
comel kan. hakhak... ade jodoh ni ^^
minat kita pd phone sama. #eh