Preview

mutiara kata

Read Article →
بسم الله الرحمن الرحيم xde spe nk share dgn aku sesuatu yg memberi manfaat untok dibaca ke?... kurasakan semakin lalai diri ini... =.="...
yang masih mencari : : Alyaa Ali
3 Comments

BACHELOR OF EDUCATION (TEACHING ENGLISH AS A SECOND LANGUAGE)

Read Article →
بسم الله الرحمن الرحيم ok... i'm very speechless... bukak ah website uia neh... sje je bukak psal keputusan ismp (psal education ah) b...
yang masih mencari : : Alyaa Ali
10 Comments

99 published posts =)

Read Article →
بسم الله الرحمن الرحيم sempena post yg ke 99 nih, nk berkongsi 1 website yg dikongsi oleh rakan tentang aurat wanita yg diambil drpd iluvis...
yang masih mencari : : Alyaa Ali
2 Comments

pesanan dri sepupu

Read Article →
بسم الله الرحمن الرحيم td gi ah jumpa sepupu belah ayah yg mmg majoriti belah ayah ni alim2 belaka... =) bnyk gak dye bg nasihat... nak aj...
yang masih mencari : : Alyaa Ali
6 Comments

100 post = special for pearl...

Read Article →
بسم الله الرحمن الرحيم ouh yea! my 100 post including draft ok! haha... yg publish punye 93 kot? nnt yg 100 publish nye tggu ah spe yg dpt....
yang masih mencari : : Alyaa Ali
7 Comments

renung renungkan lah.. =)

Read Article →
بسم الله الرحمن الرحيم Terimalah takdir yang telah ditetapkan Allah untukmu wahai insan. Terimalah dengan hati yang terbuka, berlapang dada...
yang masih mencari : : Alyaa Ali
3 Comments

doa memohon keputusan yang baik

Read Article →
بسم الله الرحمن الرحيم potongan ayat al-Quran ni ade dicatatkan di dlm al-Quran terjemahan di rumah ku state yg potongan ayat ni blh mnjdi...
yang masih mencari : : Alyaa Ali
0 Comments

thanks friends!

Read Article →
بسم الله الرحمن الرحيم alhamdulillah... disaat ku memerlukan jasa sahabat2, mreka ade disamping ku... ;D disaat ku memerlukan peringatan, r...
yang masih mencari : : Alyaa Ali
5 Comments

surah SAD

Read Article →
بسم الله الرحمن الرحيم translation english drpd surah SAD. renungkan lah... =) ayat 71 - 88 Behold, thy Lord said to the angels: "I...
yang masih mencari : : Alyaa Ali
0 Comments

kiriman dr seorang sahabat =)

Read Article →
بسم الله الرحمن الرحيم Bersahabat dengan nikmat-Nya adalah bersyukur. Bersahabat dengan ujian-Nya adalah bersabar. Bersahabat dengan peri...
yang masih mencari : : Alyaa Ali
4 Comments

MEMANG ALLAH SENGAJA.....

Read Article →
بسم الله الرحمن الرحيم memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik. memang ALLAH s...
yang masih mencari : : Alyaa Ali
5 Comments

reblog

Read Article →
ni sje nk reblog quote dlm blog mira... ko xkesah kn aku reblog quote yg mmg bkn ko punye tu kn? ;ppp do not know why but i do like this...
yang masih mencari : : Alyaa Ali
4 Comments

REJAB - bulan mulia... =)

Read Article →
بسم الله الرحمن الرحيم terima kasih banyak2 diucapkan kepada mereka yang telah mmberi peringatan kepada ku tentang kedatangan bulan rejab.....
yang masih mencari : : Alyaa Ali
2 Comments

Allah sentiasa bersama kita... =)

Read Article →
Allahuakbar… If you ask me about Allah And what I know about it I’ll answer will be ..... It’s everything about Allah The pure love to our...
yang masih mencari : : Alyaa Ali
2 Comments

berjihad itu pahit, syurga itu manis... =)

Read Article →
بسم الله الرحمن الرحيم alhamdulillah...akhirnya niatku untuk delete facebook tercapai akhirnya... =) masih ade mfb dan uu menemaniku... wal...
yang masih mencari : : Alyaa Ali
0 Comments

Aisyah - Ummul Mukminin [i]

Read Article →
بسم الله الرحمن الرحيم Smua yg dikongsikan ini adalah hasil pembacaan ku drpd buku Aisyah Ummul Mukminin - Keanggunan sejati ********** A...
yang masih mencari : : Alyaa Ali
0 Comments

membaca

Read Article →
بسم الله الرحمن الرحيم dah lame rasenye aku tidak membaca... ~.~" lately, smuanye jd malas... ape nk jd neh... insyaAllah akan dimulak...
yang masih mencari : : Alyaa Ali
0 Comments

444 peringatan untuk umat Muhammad S.A.W.

Read Article →
OK.ni post aku yg trtunggak bbrp lme...duh~ tajuk post tu adalah tajuk buku yg dibeli mse book fair oleh ibuku. terpanggil juge aku untuk m...
yang masih mencari : : Alyaa Ali
2 Comments

TESL interview

Read Article →
بسم الله الرحمن الرحيم alhamdulillah...lepas jugak akhirnya interview tesl yg sgt mengecutkan perut aku hampir seminggu neh... ~.~" pa...
yang masih mencari : : Alyaa Ali
2 Comments