kerana apa

بسم الله الرحمن الرحيم

beza kah menulis untuk
diri sendiri, kerana Allah, kerana pembaca
bagi aku itu 3 alasan untuk menulis.
hmphhh...

sekadar suka-suka itu alasan diri sendiri
untuk memberi peringatan itu kerana Allah dan pembaca
menunjuk kehebatan diri itu untuk pembaca - hit tinggi
lalu aku punya alasan mana; mungkin semua #kofkof


ingin aku belajar coretan bersahaja, dari hati terus menembusi hati yang lain - oh, pasti untuk mengingatkan kepada Allah. cuma, aku masih kecatuan ilmu. semakin hari semakin kering.

don't be your own editor

sedikit menulis, banyak backspace.
pandang screen lama-lama; blank
butang 'save' ditekan. save as draft. tinggal sebagai kenangan; lemau
beralih kepada post lain dan seterusnya. penghujungnya post dipenuhi draftS. huh!

apa manfaat yang kau dapat tatap screen lama-lama namun tiada hasil? hampeh
membuang masa. benar mungkin ada yang kata blogging tu membuang masa. tunggu, ini adalah tempat memerah otak tahu? kau sepahkan isi otak, mencari kosa kata lama yang tersimpan dulu masa belajar puisi klasik tok kadok dll. aturan kata yang indah lagi tersurat.

apa benar ini yg dikatakan minat - menulis?

***
bosan dengan save as draft
lalu dipublished
alasan aku untuk ini mungkin kerana diri sendiri
agar kelak bila dibaca semula, mampu mengingatkan aku kepada Allah dan mimikirkan apa manfaatnya buat pembaca.

alamak, dah habis baca yea? maaf -___-

2 comments:

Umairah. said...

salam'alayk.

alyaa comel.
hari nie akak exam.
doakan akak ye.

kenapa kering nie, syg?
bykkan membaca okeh.

in case kalau bosan, akak selalu on mp3 kalau rasa kering. alyaa boleh donlod sini;

www.maktabaty.com
www.majlisilmu.com

kalau utube, boleh search;
nouman ali khan
abdul nasir jangda
yasmin mogahed

fav speaker akak. insyaAllah, digerenti best. tmbh2 bro nouman ali khan. he he.

just dengar yg pendek2 pun okey. atau subscribe #quranweekly kat utube.

mg Allah lindungi adik akak yg sorang nie selalu. take care, muchos.

ape tu muchos?
entah, rasa sedap.

ha ha:)

Alyaa Ali said...

wa'alaikumsalam akak ^^

oh hri ni start dah?
semoga Allah permudahkan yea menjawab nanti :)

kering sbb lama xdengar pengisian dari akak kot. eheh ;) rindu ♥
xde lah akak. sy ni je mls membaca T___T eh membaca lah jugak tpi xtau knp. belum cukup kot kan?

masyaAllah. jzkk akak! insyaAllah sy dengar2 selalu ^^

hakhak... lawak lah akak neeehhh...
sodap jugak. mcm italiano dah XD

semoga Allah lindungi akak selalu juga. :)
akak,esok jom pi pasar malam? petang2 lah bukan mlm ;)