darurat

بسم الله الرحمن الرحيم

semoga hari-hari seterusnya
khamis-jumaat-sabtu
mampu diisytiharkan
sebagai hari darurat


pastinya ini belum layak digelar dai'e
kerana yang namanya dai'e itu
tiada istilah last minute
dalam kamus hidup
#deen list vs. dean list


teknik novel negeri 5 menara
ingin sekali dicuba
gong the extra miles
usaha lebih daripada yang lain
mampu? lihat nanti
man jadda wajada




*****
mood berkobar-kobar nak study untuk first two papers on sunday *kesatpeluh
'negeri 5 menara' and 'ranah 3 warna' bagi impak hebat betul XD
persepsi tentang menuntut ilmu bagi yang malas-malas macam aku terus berpusing 360 darjah.
betapa penulis mengagungkan ilmu Allah.
sungguh, keikhlasan itu mengajar erti menuntut ilmu yang sebenar. tapi masih aku belum cukup kuat untuk berubah 360 darjah. 10 darjah setiap bulan ya? eheh

2 comments:

sya-hi-da said...

salam.

alyaa, tetiba rasa awk beruntung-sangat sebab baca 2 novels time exam macam ni.

err, akak bace 2 2 tu lepas dah grad! sobs

rase agak terkilan la lambat sangat pegi cari n tahu pasal novel tu.

apepun amik la banyak2 hikmah yang ada dalam tu.

petang ni jumpe eh. insyaALlah.

Alyaa Ali said...

wasalam

tak pernah terlambat selagi nyawa tak diambil Allah kan kak?
mungkin untuk digunakan semasa mengajar. akak boleh jugak tuntut ilmu sebagai seorang ticer tu ;)
psychology murid2. bnyk kena belajar tu kak. saya pun tak khatam lagi =.="

insyaAllah. sama-sama kita ambil hikmah kan :)

insyaAllah. tak saba nak makan free :p