Senyum

بسم الله الرحمن الرحيم

pergiku berbekal semangat
pergiku berbekal harapan
pergiku berbekal azam
mengotakkan janji
yang dulu
pernah aku pasang

sumpah
boleh pengsan










Ini baru satu booth!
-fixi-


aku gagahkan
berbalik kepada motif sebenar; puisi
kata kak umai,
macam ni


alhamdulillah jumpa- dua ♥ 

seperti perginya;

pulangku berbekal semangat
pulangku berbekal harapan
agar dia suka
girang seperti kanak-kanak diberi lolipop ;)


#masjid level 3 -iium-

aku : akak! tengok saya beli ape.
           *sambil tunjuk buku



akak : alyaaaa..... akak nak satu....


aku : alamak akak. ni saya beli untuk kawan lahhh... saya lupa nak beli untuk akak!
          *sambil buat muka gembira XD


akak : tak baik tau alyaa niii...


. . .


akak : alyaa tulis sikit puisi untuk akak kat buku tu.


aku : :O  akak, saya mana reti menulis puisi mcm akak tuuu...
         segan lahhh...


akak : asal tulisan tu dari hati pun dh bermakna.


. . .


akak : akak nak nangis lah macam niii...


aku : akak jangan tak tidur pulak tau mlm ni.


akak : akak bawak tidur tau buku ni.


aku : *alhamdulillah selesai mengotakkan janji ^^


. . .


aku : akak pulak tulis puisi untuk saya


akak : alahhh... akak xtau lah nak tulis apa.


aku : asal tulisan tu dari hati pun dah bermakna kak ;p


. . .


Maafkan saya
kerana janji dimungkiri
kataku
pasti di bilik!
namun
sekeluar masjid
beg terus diseluk
ahah
senyum sambil baca

aku punya hasil seorang penulis!
khas
hanya untuk aku
hado? heh
nak baca
bacalah
bawah tu


pastinya hanya untuk aku
surat cinta 


Maaf ye kak
tak tersampai lagi ilham daripada Allah
buat akak
tapi saya ada tinggalkan something dalam buku tu
HATI
tidak mungkin nampak
mungkin dapat rasa
dekat :)

Alhamdulillah akak suka :)
tulus ikhlas dengan ingatan

adikmu,
AlyaaAli



 Assalamualaikum w.b.t...

4 comments:

Umairah. said...

salam'alayk alya. :)

akak rasa akak macam lebih girang sikit,
dari kanak2 diberi lolipop.

hehe

syukran alya,
bermakna sgt!

#halaqahpuisi-27 apr 2012. :P

Alyaa Ali said...

wasalam akak umairah :)

saya nampak dah kegirangan akak tu :D

afwan akak.
walau simple, pasti akan bermakna kalau semua tu dtg drpd hati kan kak? ♥

ahah! #halaqahpuisi
itu nama halaqah kita ok. ^^
halaqah bawak laptop.
xpnah lagi org buat. *kot?
ouh xsaba.
type smbil pegang naskah coklat. hikhik ;)

Mastura said...

alyaaaaaa, nak buku jugak :p

*muka penuh mengharap*

Alyaa Ali said...

masturaaaaa... awak nak buku mana satu ni? ;D
langit vanila jugak?
ke buku lain?
nanti kita cari special untuk awk okay? ^^
before tu bg tau dlu buku ape awk ade
kang kte bgi yg same pulak :p

*muka menunggu jawapan*