bila?

بسم الله الرحمن الرحيم


Sahabat : Al ni, bila nk start usrah? nk dekat tengah sem dah ni.

Aku : ...

*****

Ya Allah, Engkau pemegang hatiku, imanku, masa depanku.
Peganglah apa yg ada padaku ini di jalanMu.
Aku bermohon agar Engkau jangan pernah lepas.
Kerana walau dengan dugaan yg kau berikan,
sebagai balasan amanahnya Engkau memegang imanku di jalanMu,
Aku gembira.
Kerana aku masih di dalam jagaanMu.


Aku buntu. 

Salahkah aku berdiam?
Aku telah cuba untuk mencuba.

Dan skrg aku masih menunggu.
Mungkin aku lemah.
Namun aku tahu ramai yg prihatin.
Cuma aku yg malas.
Peganglah aku.
Erat.


 Assalamualaikum w.b.t...

3 comments:

jannah said...

maaf kerana tidak memahami,,

Miraabaek said...

Ni haaa nak habq mai, usrah comrade mantop gak! Aku pernah g last week, dia buat on tuesday, cerita more pasal aqidah. Best laaaa, tapi kat LT yang kat center. Aku ni mcm tak consistent sket... Class malam aku almost setiap hari, so selasa tu bile aku takde keje je insyaAllah aku pergi. Tapi nak cakap, Syma aku rasa dia nak consistent participate, kau text la dia. Boleh korang pergi sama! Diapon g sorang je tuh, motor dia kosong lah kiranye. Hihihi, so takde sebab lah kalau nak cakap 'malas-nak-berjalan-pergi-center' sbb naek motor kannnn. Plus helmet pon ade je extra XD Okay alyaaaaa, semoga tabah harungi dunia! Jangan peduli lah orang cakap apa, yang penting kau tahu siapa kau.

Btw nak cerita ni, last time masa kau pergi usrah tuh, honestly first time lah dlm hidup aku pergi usrah dengan kerelaan hati, Allah nak bukak hati aku kot, walaupon aku malas gile, tapi sebab dah cakap ngn syma "Jom la aku teman aku pergi" tetibe aku rasa mcm menarik je sebenarnye, takdelah mengantok mcm aku bayangkan. Tapi pastuh aku ada meeting pukul 9.30, kire aku dpt dengar usrah sejam je lah, time meeting kat engine, budak2 tuh pon tanye, sebab aku pakai baju kurung, "Kau ni dari mana pkai baju kurung bagai? Tak mandi lagi ke ape?" Pastuh akupon jawab, "Ohh aku dari usrah tadi, meeting ni kan start lambat, aku singgah usrah kejap baru aku datang sini" Pastu ko twu ape reaksi head aku dan bdk2 senior tuh... "Ye-Ye je lah kau tuu pergi usrah! Haha tak percaya akuuu~ Alasannn!" Cehhh kecewa aku 2 minits, tahu laaaa aku ni mcm psycho kannn, aku pergi usrah pon orang tak percaya. Haha tapi aku chill je, peduli apa akuuu orang nak kata ape. Memang aku suke cakap merapu pon, pakai baju kurung pon sekali seminggu pon jarang. Hoho. Tapi aku tahu lah sape aku. Kita je tahu siapa diri kita. Kan Kan Kan? =) Aicewahhh. Okay lah. Tuh je. Goodluck my friend! Jumpa selasa nnt XD

Nur Alyaa Bt Mohd Ali said...

jannah - kita tak maksudkan pun tauuu...

mira - :')
weyh, aku xtau nk ckp ape dah.nangis je yg mampu. T___T
sesekali aku kne tdo bilik kau pillow talk ah dgn syma skali. :')
share pape yg bermanfaat. huaaa...nak nak nakkk...
kau pun kuat lah yea. jgn kisah ape org kata. tpi aku tau ko immune smua tu ;) jom kte melangkah ke next level! :)
weyh3... ko xgi ke comrade punya prog isnin mlm tu? mcm best jeee...
jom ahhh XD